logo
امروز : پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۱۰
[ شناسه خبر : ۴۲۴۷۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش زنجان عنوان کرد:

هدایت ۵۰ درصد دانش‌آموزان به رشته‌های فنی

هدایت-۵۰-درصد-دانش‌آموزان-به-رشته‌های-فنی
معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان گفت: آموزش و پرورش مکلف شده است که مجموع سه پایه دهم تا دوازدهم را به سمت رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش، ۵۰ درصد نیز به سمت رشته‌های نظری هدایت کند.

وهاب ادیبی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه هدایت تحصیلی به فرآیندی اطلاق می‌شود که در آن دانش‌آموزان با توجه به توانایی‌ها، علاقه‌ها و نیازهای بازار کار به رشته‌های تحصیلی مناسب هدایت می‌شوند، گفت: هدف از هدایت تحصیلی این است که دانش‌آموزان در انتخاب رشته‌های تحصیلی خود تصمیمات بهتری بگیرند و بتوانند آینده شغلی موفق‌تری داشته باشند.

بیشتر بخوانید

وی افزود: در سال تحصیلی جاری در زمینه توسعه رشته‌های فنی و حرفه‌ای و هدایت تحصیلی، آموزش و پرورش استان زنجان مکلف بود که 46.5 درصد از دانش‌آموزان پایه دهم به رشته‌های فنی و کاردانش و 53.5 درصد از آنان را به رشته‌های نظری هدایت کند.

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اقداماتی که در استان زنجان در رابطه با آگاه‌سازی دانش‌آموزان، اولیا، معلمان و امتحانات نهایی رخ داد، عنوان کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته ۴۹.۷ درصد دانش‌آموزان پایه دهم به رشته‌های فنی و کاردانش و ۵۰.۳ درصد به رشته‌های نظری هدایت شدند.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه هفتم توسعه تا پایان سال تحصیلی  ۱۴۰۷-۱۴۰۸ آموزش و پرورش مکلف شده است که مجموع سه پایه دهم تا دوازدهم را به سمت رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش، ۵۰ درصد نیز به سمت رشته‌های نظری هدایت کند.

ادیبی با اشاره به بحث توسعه درون شاخه‌ای رشته‌های نظری تصریح کرد: متناسب با سیاست‌های وزارتی پیش‌بینی شده در سال جاری حدود ۲.۵ درصد ورود به رشته انسانی و نزدیک به ۲ درصد رشته تجربی محدود شد و در عوض رشته ریاضی و معارف توسعه خوبی داشتیم. استقبال دانش‌آموزان دختر نسبت دانش‌آموزان پسر در رشته ریاضی و فیزیک بسیار بالا بود.

وی گریزی به امتحانات نهایی زد و گفت: سال گذشته در زمینه امتحانات نهایی استان زنجان رتبه ۲۶ را در کشور به خود اختصاص داده بود. بعد از زمان کرونا، بحث واقعی شدن نمرات و تصحیح الکترونیکی در خرداد ۱۴۰۲-۱۴۰۳ طی دو سال متوالی توانستیم به جایگاه یازدهم کشوری برسیم. همچنین در پایه‌ها و رشته‌ها میانگین نمرات بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد.

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به بحث توزیع تجهیزات کارگاه‌های هنرستانی بیان کرد: با توجه به اینکه افزایش ورود به رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش را داشتیم، در سال تحصیلی گذشته بیش از 21 میلیارد تومان تجهیزات کارگاهی را خریده و در اختیار هنرستانی‌ها قرار دادیم.

وی با اشاره به اجرای دوره‌های توانمندسازی در استان زنجان، ادامه داد: سال گذشته ۳۱۵ کارگاه حضوری و مجازی در این استان با تعداد ۱۰ دوره ضمن خدمت حضوری برای ۴۸ هزار نفر برگزار شد.

ادیبی اذعان کرد: در سال تحصیلی جاری دوره‌های ضمن خدمت یا توانمندسازی نیروهای آموزش و پرورش با اولویت استخدامی‌های جدید، معلمان چند مهارتی که دروس مختلف تدریس می‌کنند و همکارانی که زیر هشت سال سابقه هستند، از آبان ماه و هر هفته روزهای پنج‌شنبه در مدارس مختلف برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: رشته‌های فنی و حرفه‌ای جزو رشته‌های هزینه‌بر و گران‌بها هستند. ایجاد و راه‌اندازی یک رشته فنی یا کاردانش در سطح مدرسه چندین میلیارد هزینه لازم دارد، به خاطر این موضوع از خیران خواهشمندیم که در این زمینه دست یاری برسانند، زیرا توسعه رشته‌های مهارتی و تجهیز کارگاه‌های هنرستانی اعتبارات دولتی جوابگو نیست.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر